Kuudes sukukokous 2023

Jurvansuun sukuseuran (ry.) kesäkokous ja -tapaaminen pidettiin Pudasjärven Hyvänolon keskus Pirtissä 15.7.2023. Paikalle oli saapunut nelisenkymmentä sukuseuran jäsentä ja sukuseuran toiminnasta kiinnostunutta. Ennen virallisen tilaisuuden alkua juotiin kahvit ja vaihdettiin kuulumisia tuttujen ja hieman tuntemattomienkin kanssa.

Sukuseuran hallituksen puheenjohtaja Teuvo Jurvansuu toivotti osallistujat tervetulleiksi. Vuodenaikaan sopivasti tilaisuuden aluksi laulettiin Suvivirsi. Ennen kokouksen alkua puheenjohtaja pyysi kaikkia nousemaan seisomaan ja viettämään hiljaisen hetken sukuseuran hallituksen pitkäaikaisen jäsenen Sirkka Fredrikssonin muistoksi.

Kokouksen virallinen osuus sujui hyväksytyn työjärjestyksen mukaisesti. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Teuvo Jurvansuu, sihteeriksi Teuvo Vähkyrä ja pöytäkirjantarkastajiksi Seija ja Jukka Vähkyrä. Puheenjohtaja esitti toiminta- ja tilintarkastuskertomuksen vuosilta 2021 ja 2022. Molempien vuosien osalta sukuseuran tuloslaskelma näytti positiivista tulosta useita satoja euroja. Sukuseuran myyntituotteiden varasto on Ritva Jurvansuun hallussa, ja hän antaa tarvittaessa tarkempia tietoja sukuseuran tuotteista. Timo Ekdahl ja Mikko Sipilä esittivät toiminnantarkastuskertomuksen kuluneelta kahdelta vuodelta. Kokous myönsi tili – ja vastuuvapauden sukuseuran hallitukselle kuluneilta toimintavuosilta 2021-22.

Puheenjohtaja esitti lyhyesti tulevan vuoden toimintasuunnitelman 2023-2024, minkä kokous hyväksyi. Toiminnan tavoitteena on vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta sukuseurassa sekä lisätä tietoisuutta suvustamme ja sen historiasta. Toimintasuunnitelmaan kuuluu erilaisia tapahtumia, kuten sukutapaamisia, mahdollisia retkiä ja mahdollisesti uusien perinteiden luomista. Jäsenmaksuiksi kokous vahvisti 5€/vuosi, 20€/neljä vuotta ja 100€/elinikäinen jäsenyys.

Sukuseuran hallituksen jäsenmäärä pysyy ennallaan. Puheenjohtajana seitsemän vuotta toiminut Teuvo Jurvansuu luopui tehtävästä ja kokous valitsi hänen tilalleen puheenjohtajaksi Leena Hintsasen. Varapuheenjohtajana jatkaa Marko Jurvansuu. Uutena hallituksen jäsenenä aloittaa Pekka Paavola. Väistyvä puheenjohtaja kiitti sukuseuran hallitusta aktiivisesta kokoustamisesta ja erilaisten tapahtumien toteuttamisesta sekä toiminnantarkastajia huolellisesta työstä. Toiminnantarkastajina jatkavat Timo Ekdahl ja Mikko Syrjälä.

Kokousosa päätettiin yhteislauluun Kymmenen virran maa. Virallisen osuuden jälkeen pidettiin myös arpajaiset sekä nautittiin kahvipöydän antimista. Kesätapaaminen sujui leppoisissa merkeissä ja oli omiaan vahvistamaan yhteisöllisyyttä ja luomaan ilmapiiriä, joka takaa sukuseuran toiminnan jatkumisen tulevina vuosina.