Viides sukukokous 2021

Viides Jurvansuu-Oinas suvun sukukokous järjestettiin Pudasjärven Koskenhovilla Iijoen rannassa 17.7.2021. Paikalle saapui noin nelisenkymmentä osallistujaa. Tämänvuotisen tilaisuuden teemoja olivat sukutoiminnan 20-vuotisjuhla sekä Amerikan serkkujen tervehdykset.

Tilaisuuden avasi sukuseuran puheenjohtaja Teuvo Jurvansuun, mitä seurasi yhdessä laulettu Suvivirsi. Sääntömääräisessä sukuseuran kokouksessa katselmoitiin sekä hyväksyttiin toimintakertomus, tilinpäätös sekä toimintasuunnitelma tuleville vuosille. Sen mukaan pyrimme jatkossakin järjestämään olosuhteiden niin salliessa kesä- ja pikkujoulukokoontumisia kuten aiemminkin. Puheenjohtajana jatkaa Teuvo ja parikin uutta jäsentä liittyi hallitukseen.

Sitten oli vapaamman ohjelman vuoro. Marko Jurvansuu esitti Mira Jurvansuun koostaman sukutoiminnan 20-vuotishistoriikin. Merkittävimmistä tapahtumista mainittakoon ensimmäinen sukujuhla vuonna 2001, johon suurin paikallaolijoista oli myös osallistunut. Se aloitti sukututkimusinnostuksen johtaen moniin julkaisuihin ja lopulta Hetekylän historiasta kertovaan kirjaan 2020. Esityksen lopuksi palkittiin rintamerkillä henkilöitä, jotka ovat olleet aktiivisesti mukana toiminnassa ja tilaisuuksien järjestämisissä jo alusta asti.

Terveiset Amerikan serkuilta toi Jim Matisin tyttärenpoika Tyler Garey. Matisin perhettä oli tulossa Texasista sukukokoukseen laajemminkin, mutta covidin takia raja oli suljettu ja matka estyi. Sen sijaan saimme heiltä videotervehdyksen, joka katsottiin valkokankaalta ja lauloimme myös yhdessä ”Suomen Salossa” laulun, joka tunnetaan mm. ”Hoi laari laari laa” kertosäkeestään. Videotervehdykset ja Tylerin läsnäolo ilahduttivat ja piristivät tilaisuutta.

Lopuksi järjestettiin vielä perinteiset arpajaiset. Palkinnot olivat Virpi Sivonen-Sankalan ja Ritva Kelloniemen tekemiä, kiitokset heille! Tilaisuus pääteltiin lopulta yhteislaulun voimin.